ΔΩΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ"

 

Το μηχάνημα προσφορά στην αιμοκάθαραση, που θα δώσει ανάσα σε χρόνια πάσχοντες και το δημόσιο ευχαριστώ του Νοσοκομείου Βόλου

Σε μία δωρεά ανθρωπιάς, που θα ανακουφίσει σημαντικά τους νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, προχώρησε το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ανοίγει δρόμους, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα – γερανάκι το οποίο παραδόθηκε χθες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου και θα συμβάλλει, ώστε οι νεφροπαθείς που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια μέσα στους χώρους της Μονάδας, την ώρα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Η παράδοση του μηχανήματος έγινε σε κλίμα φορτισμένο από συγκίνηση με το διοικητικό και υγειονομικό στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου να εκφράζει δημόσιες ευχαριστίες στα μέλη του «Ιππόκαμπου», καθώς εκτός από αγωνιστές της ζωής αναδεικνύονται και στυλοβάτες των δομών υγείας.

Με τη συνδρομή του Βασίλη Ηλιόπουλου από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων το ειδικό μηχάνημα μεταφέρθηκε στη Μονάδα και τέθηκε αμέσως σε λειτουργία.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συμπολίτες μας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη δωρεά, ώστε συνάνθρωποί μας που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια μέσα στον χώρο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους», επισήμανε ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Πέτρος Μπέλλος, έμπλεος ικανοποίησης.

 Συγκινημένοι ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος, καθώς επίσης ο διευθυντής της Μονάδας Γιώργος Κουτρούμπας και ο προϊστάμενος νοσηλευτής Λεωνίδας Αναστασίου αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της δωρεάς, αλλά και στον συμβολισμό που εκείνη έχει, αφού προέρχεται από έναν σύλλογο που τα μέλη του δίνουν καθημερινή μάχη, προκειμένου να κάνουν ποιοτικότερη τη ζωή τους.

 

 

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO