ΣΚΟΠΟΣ

 

Σκοποί του Σωματείου είναι :

  • Η ενθάρρυνση και στήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα, με σκοπό την υλική (εφόσον υπάρχουν πόροι) και ηθική προστασία και αρωγή αυτών ή ομάδων αυτών, που βρίσκονται μόνιμα ή πρόσκαιρα σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης, με σκοπό την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους.  
  • Η οργάνωση όλων των Ατόμων με Κινητική Αναπηρία (ΑμεΚΑ), που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στο Νομό Μαγνησίας, η μελέτη, προβολή και επίλυση θεμάτων των ΑμεΚΑ και η με κάθε πρόσφορο τρόπο προώθηση και προαγωγή των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
  • Η προώθηση και προαγωγή της συλλογικής δράσης και της συναδελφικής αλληλεγγύης μεταξύ των ΑμεΚΑ και η συνεργασία με φορείς του Νομού Μαγνησίας και της περιφέρειας αυτού.
  • Η συμβολή του Σωματείου στη διαμόρφωση, συμπλήρωση και τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά τα ΑμεΚΑ.
  • Η οργάνωση, προώθηση και η λειτουργία δομών για την επαγγελματική αποκατάσταση και την απασχόληση, για την αξιολόγηση και θεραπευτική προσέγγιση της κινητικής αναπηρίας, για την εφόρου ζωής φροντίδα των ΑμεΚΑ καθώς και για την προαγωγή αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
  • Η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η διαμόρφωση συνθηκών αλληλοαποδοχής των ΑμεΚΑ με το κοινωνικό σύνολο.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ PDF

Απο εδω να μπορείτε να ανοίξετε και να κατεβάσετε σε μορφή PDF το καταστατικό του σωματείου μας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Ράμπες
Οι ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια αποτελούν τις μόνες διαβάσεις για τα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν κινητικά προβλήματα. Η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων επάνω στις ράμπες προσβάσεως στα πεζοδρόμια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους στη μετακίνηση και γενικά στην ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.
Κατάληψη χώρου
Η κατάληψη χώρου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτου ατόμου με ειδικές ανάγκες έχει ως συνέπεια να αποκλείει τη δυνατότητα του αναπήρου να διεκπεραιώσει ζωτικές του ανάγκες.
Σεβασμός στον Κ.Ο.Κ.
Όταν ο οδηγός οχήματος δεν σέβεται τις σημάνσεις που απαιτεί ο Κ.Ο.Κ. δημιουργεί προβλήματα στους άλλους οδηγούς, στους πεζούς και ακόμα μεγαλύτερα σε αυτούς που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες (άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, τυφλούς κ.ά.).
Οδική συμπεριφορά
Η παντελής έλλειψη σωστής οδικής συμπεριφοράς κάποιων οδηγών αυτοκινήτων οδηγεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες (άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο) και όχι μόνο σε απελπισία και αγανάκτηση .

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO