«ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!!!!!!!

Η αρχή έγινε!!!!!!
4 χρόνια στα σχολεία!!!!!!!!!!
 
«Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης
μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας»
 
4 χρόνια στα σχολεία!!!!!!!!!!
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων «Αγωγής Υγείας», πρόκειται να υλοποιήσουν «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας».
Η πρώτη επίσκεψη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, όπου μέλη του Σωματείου ενημέρωσαν τους μαθητές για την προσβασιμότητα και την Κινητική Αναπηρία.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ», η στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι σε γενικές γραμμές αρνητική και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με οίκτο, απόρριψη και δεν προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις μαζί τους.
Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αναπήρων και μη, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι διάχυτος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους είναι η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντί τους.
Η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.
Η ποικιλία είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του κόσμου που μας περιβάλλει.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται για πρώτη φορά και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το θέμα της αναπηρίας, για την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, για την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.
Τα παιδιά έχουν τη δύναμη της ανατροπής, αρκεί να τους προσανατολίσουμε, να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους ακούσουμε να εκφράζονται και να δημιουργούν διορθώνοντας τα τρωτά των προηγούμενων γενιών.
Είναι ο πολίτης που δε θα εγκλωβίζει τα άτομα με αναπηρία για να εξυπηρετείται η Αυτού μεγαλειότητά του, είναι αυτός που θα έχει το θάρρος, την ευαισθησία και τον αυθορμητισμό να προτείνει και να σχεδιάσει ένα κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο ισορροπημένο.
Κοντά σ’ αυτόν τον μαθητή θα σταθούν οι δάσκαλοί του, οι γονείς και οι ενήλικες στον μικρόκοσμό του, θα σταθούμε κι εμείς, που βιώνουμε τον παραγκωνισμό αλλά δε σταματάμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε για τα αυτονόητα…
Σ’ αυτόν τον ωραίο κόσμο θα χαιρόμαστε όλοι να ζούμε καταργώντας τα στεγανά και τις ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε πολίτες μιας χώρας που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ευνομούμενη και εκσυγχρονισμένη .!!!
Με τις σκέψεις και τις ελπίδες αυτές χαιρετούμε και στηρίζουμε μια πρωτοβουλία αφύπνισης στην οποία θα σταθούμε αρωγοί ενώνοντας τη φωνή μας με νέους ανθρώπους που στα σχολειά τους δε μαθαίνουν, αλλά βιώνουν τη γνώση και προετοιμάζονται να ριχτούν στη ζωή με δυναμισμό και θέληση να χαράξουν νέους δρόμους στο διάβα τους.
Το πρώτο βήμα έγινε.
Η ανταπόκριση των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας έδειξαν το δρόμο.
Η «αναπηρία είναι διαφορετικότητα - η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα», με αυτό το σλόγκαν τα μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα επισκεφτούν το 6ο & 7ο Λύκειο Βόλου αντίστοιχα.
Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας :
Διονύση Λεϊμονή ( Φιλόλογος-υπεύθυνο προγράμματος)
Αικατερίνη Τσατάλα ( Μουσικός)
Δήμητρα Μάρκου-Μικάνδρου (Φιλόλογος)
Και ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
 
 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO