ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΙΛΟΓΙΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του Σωματείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στο XENIA Βόλου, η εκδήλωση παρουσίασης της Ποιητικής Διλογίας "Μονόλογος Γυναίκας - Μονόλογος Ανδρός" & της Μυθιστορηματικής Διλογίας "Έρωτας στη Νεροσπηλιά Έρωτας και Θάνατος", που διοργάνωσε το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" με την στήριξη της ΧΕΝ Βόλου και με την Συγγραφέα Μίκα Μαυρογιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ. Η 3η Δεκέμβρη δεν αποτελεί ημέρα "γιορτής", αλλά ενημέρωσης κι αφύπνισης της κοινωνίας για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα Μαρία Διούδη εκπροσωπώντας το Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, εκπρόσωπος της Βουλευτού Μαγνησίας κ Ζέττας Μακρή, η οποία απέστειλε και σχετικό χαιρετισμό, ο κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Βόλου, εκπροσωπώντας το Βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Λιούπη. Χαιρετισμό απέστειλαν η πρ. Υφυπουργός Οικονομικών-Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου,ο κ. Αλέξανδρος ΜεΊκόπουλος Βουλευτής Μαγνησίας και η πρ. Υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Από το Δήμο Βόλου παρευρέθησαν η κ. Παρασκευή Αναγνώστου-Στάθη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης, ο κ. Απόστολος Νάσιος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δ. Βόλου, ο κ. Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ Σοφία Χάλαρη Δημ. Σύμβουλος-πρ. Πρόεδρος ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και η κ. Ιωάννα Ζωμένου Πρ. Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βόλου .
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, ο κ. Νίκος Πλουμιστός Γενικός Γραμματέας ΣΙΣΑΜ Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτό Ν. Μαγνησίας κα Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ", ο Σύλλογος Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας “Η ΑΡΓΩ”, ο 1ος Σοροπτιμιστκός Όμιλος Βόλου, η "ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ", η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων παρόντες επιπλέον η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, εκπρόσωποι από το ΚΔΑΠ-μεΑ "ΑΓΩΓΗ" και το Κέντρο Ημέρας "ΚΗΠΟΣ".
Την εκδήλωσε συντόνισε ο κ. Σταύρος Πλουμιστός,
Ιδρυτής του κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ
Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης. Χαιρετισμό απεύθυναν 
η κ. Πηνελόπη Παπαθανασίου
Δικηγόρος – Πρόεδρος της Χ.Ε.Ν. Βόλου και ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ". Η κ. Ρόζυ Λασκαράκη
Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Μουσικός και 
 
η κ. Μίκα Μαυρογιάννη
Συγγραφέας – Ποιήτρια, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την 3η Δεκέμβρη κα τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά : ο κ. Τάσος Ιωακειμίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, καθηγητής κιθάρας, η κ. Κατερίνα Παπαϊωάννου, ακορντεόν και ο κ. Ιωάννης Διακογιάννης, τραγούδι, ενώ χόρεψαν μαθητές από την σχολή χορού "Magic Steps" από τις δασκάλες χορού Μαρία Γεωργίου & Χριστίνα Κουκουράβα. Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια την κ. Μίκα Μαυρογιάννη, καθώς ένα μέρος από τις πωλήσεις των βιβλίων διατέθηκαν στον "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ", τον κ. Σταύρο Πλουμιστό για την αφιλοκερδή συμμετοχή του, την ΧΕΝ Βόλου και ιδιαίτερα την Πρόεδρό της κ. Πηνελόπη Παπαθανασίου, την κ. Ρόζυ Λσκαράκη, την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου και ιδιαιτέρως τους : κ. Τάσο Ιωακειμίδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τους μουσικούς κ. Κατερίνα Παπαϊωάννου και Ιωάννη Διακογιάννη, καθώς επίσης τους μαθητές της σχολής χορού "Magic Steps"και τις δασκάλες χορού Χριστίνα Κουκουράβα & Μαρία Γεωργίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο XENIA Βόλου και τη Διευθύντριά του κ Χριστίνα Χρυσοστομίδου, η οποία για ακόμη φορά φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια για την προετοιμασία του χώρου και την Copymania - Printing & Copying Service.
 
 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO