ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

 

Οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακτήσουν σε εννέα ασθενείς με σοβαρή ή πλήρη παράλυση, την ικανότητα να περπατήσουν με ηλεκτρική διέγερση συγκεκριμένων νευρώνων με εμφύτευση ειδικής ηλεκτρικής συσκευής στη σπονδυλική στήλη.

Από το 2018 που άρχισε να δοκιμάζεται η κλινική δοκιμή της μεθόδου (Epidural Electrical Stimulation-EES) κατάφερε και στους εννέα που συμμετείχαν και ήταν παράλυτοι να ανακτήσουν ή να βελτιώσουν την ικανότητα να περπατούν

Η σχετική ενημέρωση έγινε με δημοσίευση στο περιοδικό “Nature“, όπου αναφέρει ότι έγιναν πειράματα σε παράλυτα τρωκτικά με την τεχνίτη νοημοσύνη διεγερθήκαν  ομάδες νευρώνων στο νωτιαίο μυελό για να ανακτηθεί η δυνατότητα βάδισης.

 

Οι ερευνητές ανάφεραν ότι, τα ευρήματα αυτά βοηθούν στο να έρθουν πιο κοντά στην κατανόηση της αποκατάστασης της κινητικότητα στους παράλυτους, αν και χρειάζεται παραπάνω έρευνα  επειδή μπορεί να εμπλέκονται στην αποκατάσταση και αλλοι νευρώνες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού

Ένα είναι σίγουρο πως το επίτευγμα βοηθά σε πιο στοχευμένες θεραπείες, ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν ακόμα και άνθρωποι που έχουν χάσει τις αισθήσεις στα πόδια τους εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη (π.χ. μετά από τροχαίο ατύχημα ή πτώση), κάτι που έχει αποκόψει τη διασύνδεση ανάμεσα στον εγκέφαλο και στα νευρικά κύτταρα που ελέγχουν την κίνηση των κάτω άκρων.

Η τεχνική EES μελλοντικά θα μπορούσε να συνδυαστεί με φυσικοθεραπεία, καθώς και με γονιδιακές ή βλαστοκυτταρικές θεραπείες για να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι νευρώνες του νωτιαίου μυελού. Ο νευροεπιστήμονα δρα Γκρεγκουάρ Κουρτέν  έχει δημιουργήσει ήδη την εταιρεία Onward στην Ολλανδία για να προωθήσει τη νέα ιατρική τεχνολογία.

 

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO