ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε σήμερα στο 2οΔιεπιστημονικό Webinar με θέμα «Ρατσιστική Βία» που διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ Προμηθέας με τη συμμετοχή ειδικών και επιστημόνων.

Στο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης, αφού εξήρε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο μείζον και επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας και την αναγκαιότητα ριζικής καταπολέμησης και εξαφάνισης του φαινομένου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ισότιμη ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και τη στήριξη της απασχόλησης.

Ειδικότερα τόνισε ότι “Τα τελευταία χρόνια παραμένουν σε έξαρση τα φαινόμενα άνισης μεταχείρισης και διακρίσεων, συχνότερα με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, το  θρήσκευμα,  τον  γενετήσιο  προσανατολισμό  ή  την  ηλικία. Η  ίση  προστασία  της  ανθρώπινης  αξιοπρέπειας  με  βάση  το  Σύνταγμα  και  τους  διεθνείς  κανόνες  δικαίου,  η  προστασία των δικαιωμάτων και η καταπολέμηση των διακρίσεων αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου. Υπάρχει έντονη  ανησυχία  για  την  αύξηση  φαινομένων  ρατσιστικής  βίας,  ιδίως  στις  περιπτώσεις  που  αυτή  συνδυάζεται  με  οργανωμένη  και  συστηματική  δράση  ακραίων  ομάδων  σε  βάρος  μελών  ευπαθών  ή  αποκλεισμένων  κοινωνικών  ομάδων, όπως αλλοδαπούς, ρομά, ομοφυλόφιλους, οπαδών ομάδων κ.λπ.. 

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού, στον οποίο εδράζεται ολόκληρο το οικοδόμημα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος…

Πριν κλείσω το χαιρετισμό μου, θα ήθελα εν συντομία να σας αναφέρω τις δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. Ευρώ, με τη χρηματοδοτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ισότιμη ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και τη στήριξη της απασχόλησης, που έχει αναλάβει για το επόμενη Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Ενδεικτικά θα αναφέρω την:

α. Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

β. τις δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών

γ. τα 6 κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ

δ. τις 2 στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Βόλο

ε. τα 25 κέντρα κοινότητας στους Δήμους της Θεσσαλίας, με παραρτήματα για ρομά και μεταναστών

στ. Τις 7 δομές υποστήριξης καταπολέμησης των εξαρτήσεων

ζ. τις 2 δομές αστέγων, σε Βόλο και Τρίκαλα.

Επιπλέον, εντάχθηκε προσφάτως στο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Αντ. Τρίτσης” το έργο Ανασύνταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ, με βασικό του αντικείμενο τον ολιστικό ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος κοινωνικής φροντίδας, μέριμνας και κοινωνικής υποστήριξης των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Θεσσαλίας καθώς και τη δημιουργία μίας έξυπνης υποδομής άμεσης κοινωνικής παρέμβασης για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”.

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO