Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ"

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος και επανεκλεγείς κ. Πέτρος Μπέλλος τόνισε πως «το κυριότερο πρόβλημα που μας απασχολεί, είναι η εμπέδωση της αρχής της προσβασιμότητας. Ευελπιστούμε να έχουμε μια πόλη που θα είναι προσβάσιμη για όλους χωρίς περιορισμούς. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα εδώ και λίγους μήνες έχει κατασκευαστεί από τη Δημοτική Αρχή η διαδρομή επί της οδού Ιωλκού από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την οδό Αργοναυτών που εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία. Εμείς θα θέλαμε αυτή η διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης, ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας σε άλλες γειτονιές».

Παράλληλα ανέφερε πως «διεκδικούμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα της εργασίας για τα άτομα με κινητική αναπηρία, όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 80-85%. Στους διαγωνισμούς του Δημοσίου το 15% των προσλήψεων αφορά στα άτομα με αναπηρία και αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιωτών επαγγελματιών που να εμπιστευτούν τα άτομα με κινητική αναπηρία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες».
Ο κ. Μπέλλος τόνισε για αυτό το θέμα πως «από τα 125 εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου, εργαζόμενοι είναι ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 5-10%, που απασχολείται σε διοικητικές υπηρεσίες του δημοσίου. Μια πολύ καλή διέξοδος τα τελευταία χρόνια για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι η αλληλέγγυα οικονομία, όπου τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» είπε ο κ. Μπέλλος και συμπλήρωσε πως επίσης πολύ σημαντικά θέματα είναι η πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Ο «Ιππόκαμπος» διαθέτει ήδη το λεωφορείο που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς.
«Ως επόμενος στόχος του σωματείου είναι η δημιουργία μιας δομής αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία. Αυτό που απασχολεί τα άτομα με αναπηρία, είναι τι θα γίνει όταν οι δικοί τους άνθρωποι που τους φροντίζουν, όπως οι γονείς, φύγουν από τη ζωή. Είναι μια δομή που θα μπορούσε να προωθηθεί και σιγά-σιγά θέλουμε να μπούμε προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Και ελπίζουμε σύντονα να έχουμε και εξελίξεις» ανέφερε ο κ. Μπέλλος.

 

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO