ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ Α.Με.Α (ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ)

 

Σε μια νέα καινοτόμο εφαρμογή, κατά την οποία άτομα με αναπηρία που θα έχουν εγγραφεί στη βάση δεδομένων, θα μπορούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., να ενημερώνουν αυτόματα (on-line) τις αρμόδιες Υπηρεσίες για άμεση προσέγγιση, απεγκλωβισμό και μεταφορά τους, προχωρά ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι -σύμφωνα με ειδικούς- η πρώτη που θα υλοποιηθεί σε χώρα της Ευρώπης και γίνεται μετά από υποβολή πρότασης προς τη Δημοτική Αρχή από τον δημοτικό υπάλληλο, Γεράσιμο Φεσσιάν.

Μάλιστα, για τη νέα εφαρμογή έγινε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μάη στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, όπου και αποφασίστηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της εφαρμογής. Κατά τη διάρκειά της ο Κ. Πελετίδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το σχεδιασμό της εξαιρετικής σημασίας για τους συνδημότες ΑμΕΑ ή ηλικιωμένους με περιορισμένη δραστηριότητα.

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

All Items
Άρθρα
Εκδηλώσεις

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO