ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Α.με.Α.

 

Οι σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στο Δικαστικό Μέγαρο όσον αφορά στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι, οι διοικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του Σωματείου Κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος».

Όπως διαπιστώθηκε – και παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου – τα Δικαστήρια εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις που διευκολύνουν την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο κινητική, αλλά και με προβλήματα τυφλότητας, κωφότητας κλπ.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, επεσήμανε ότι ακόμη και στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, καθώς η έλλειψη αυτών των βασικών υποδομών είναι εφάμιλλη με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.

Επίσης, η συζήτηση, περιστράφηκε σε θέματα συνεργασίας σε επίπεδο εκδηλώσεων και δράσεων, μεταξύ των δύο συλλόγων, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει πεδίο ανάδειξης θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

ΠΗΓΗ: www.akroama.gr

All Items
Άρθρα
Εκδηλώσεις

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO