ΟΜΑΔΑ ΘΕ.ΑΜ.Α "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"

 

«Τα σφάλματα είναι ανθρώπινα. O άνθρωπος σφάλλει…»
Αντιγόνη, στ. 1023-1025 Ένα δύσκολο προσωπικό στοίχημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ να καταφέρει να έρθει η παράσταση Αντιγόνη, επετεύχθη. Το επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του ΘΕ.ΑΜ.Α., παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Την παράσταση σκηνοθετούν ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου. 
Η αναζήτηση απόδοσης δικαίου δίνει δύναμη στην Αντιγόνη να ξεπεράσει τα όρια της κοινωνίας της, αλλά και του ίδιου της του εαυτού... Κάθε ήρωας αναζητά τη σχέση του με την εξουσία και την ορίζει όπως επιθυμεί... Συντελεστές
Μετάφραση: Βασίλης Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου – Ελιάνα Περηφάνου.
Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Κουρτπαρασίδης.
Σκηνογραφία: Ελιάνα Περηφάνου.
Κοστούμια: Βασίλης Οικονόμου.
Ηχολήπτης: Φώτης Κίκιρας.
Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη. Ακουστική Περιγραφή: Θανάσης Παπαντωνόπουλος
Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Σχεδιασμός βιβλίου –προσβάσιμου προγράμματος: Εκδόσεις "Άπαρσις".
Φωτογραφίες: Peny Delta  Διανομή
Αντιγόνη: Έλη Δρίβα (επαγγελματίας ανάπηρη ηθοποιός και χρήστρια ηλεκτρονικού αμαξιδίου)
Κρέων: Πάνος Ζουρνατζίδης (επαγγελματίας ανάπηρος ηθοποιός χρήστης χειροκίνητου αμαξιδίου)
Φύλακας : Αντρέας Ζήκουλης (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρος)
Άγγελος: Μιχάλης Ταμπούκας (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρος)
Ισμήνη: Βίκυ Πετροπούλου (επαγγελματίας ηθοποιός μηανάπηρη)
Τειρεσίας: Κωνσταντίνος Λούκας (επαγγελματίας ηθοποιός με Αυτισμό με συνοδό)
Αίμων: Μάνος Τριανταφυλλάκης (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρος)
Ευρυδίκη: Έφη Τούμπα (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρη)
Κορυφαίοι Χορού: 
Αιμιλιανή Αβραάμ (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρη) , Κατερίνα Κοντομάρκου (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρη), Ευαγγελία Σχοινά (επαγγελματίας ηθοποιός μη ανάπηρη)
Χορός: 
Χριστίνα Τούμπα (επαγγελματίας ανάπηρη ηθοποιός και χρήστρια χειροκίνητου αμαξιδίου) , Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ (επαγγελματίας ανάπηρη ηθοποιός με σύνδρομο Down), Μαρία Μουρελάτου (επαγγελματίας ανάπηρη ηθοποιός σε χειροκίνητο αμαξιδίο), Αγγελική Νομικού (επαγγελματίας ανάπηρη ηθοποιός σε χειροκίνητο αμαξιδίο), Ηλίας Κουρτπαρασίδης (ανάπηρος μουσικός-τραγουδιστής). Μουσικοί Κρουστών Οργάνων: Μάκης Σουλελές, Αλέξανδρος Χαντζαράς (μουσικοί μη ανάπηροι)
Μουσικός έγχορδων οργάνων (Σαντούρι): Ευανθία Μπουρνιά (ανάπηρη μουσικός)
Μουσικός: Ηλίας Κουρτπαρασίδης ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Προπώληση: 8 ευρώ
Η παράσταση Αντιγόνη περιλαμβάνεται στα πακέτα εισιτηρίων: Basic - Θέατρο, ΑμεΑ, Premium - Θέατρο & Εργαστήρια Υποκριτικής και GOLD.
Για περισσότερες πληροφορίες :6974671038 
Ποια είναι η ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), http://www.distheater.gr , αποτελεί το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα με ηθοποιούς με και χωρίς αναπηρία.
Το 2010 παρουσίασε το πρώτο του έργο, τη «Λάμια» ένα έργο της Λίνας Αμπντελχαμίντ που αποτελούσε θεατρική αναπροσαρμογή του μύθου της Λάμιας. Το 2011 παρουσίασε την παράσταση «Ήρωες και Μύθοι», μία σκηνική δημιουργία βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεση Ουΐλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της "Τεχνόπολις" στις 25/7/2011. Την άνοιξη του 2012 συμμετείχε στο international workshop 'Act for Acting' (Avigliana-Italy) και παρουσίασε την αυτοσχεδιαστική παράσταση "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε δύο μέρη: Α. Video-Art: "Electra mourning" B. Αυτοσχεδιαστική αναπαράσταση της "σκηνής της αναγνώρισης" μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη.
Την περίοδο 2012-13 παρουσιάστηκε το δραματικό έργο «Αύριο» της Έφης Τούμπα. Το 2013 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο «Έτους Καβάφη 2013» παρουσίασε την παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής». Το 2014, το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» ανέβασε το θεατρικό έργο του E. Albee «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με τελευταίο σταθμό το θέατρο Εμπρός στις 29 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο του 3ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών εκπροσωπώντας την "Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία".
Η Ελιάνα Περηφάνου και η Μαρία Σιδηροπούλου δημιούργησαν για την ομάδα με αμεσότητα και ευαισθησία το ντοκιμαντέρ "Spectacle" (ΘΕΑΜΑ) που περιγράφει την προετοιμασία της παράστασης "Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" σε όλα τα στάδια. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού ενώ η ΝΕΡΙΤ Plus τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου 2015) πρόβαλε το ντοκιμαντέρ εκείνη τη μέρα.
Το 2015, το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» παρουσίασε το έργο του κορυφαίου εκπροσώπου του Θεάτρου του Παραλόγου, Eugène Ionesco «Ιάκωβος ή η Υποταγή» (Jacques ou la Soumission). Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο η performance «Φιλοκτήτης» βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. Στις 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε την performance «Έρημοι: Κασσάνδρα-Φιλοκτήτης» βασισμένη σε υπερκείμενα της Σοφίας Σταυρακάκη και Απολλωνίας Τσαντά στην «Αλεξάνδρα» του Λυκόφρονα και στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή αντίστοιχα, για τη λήξη του 1ου Συμποσίου Πρόσληψης Κλασικών Κειμένων με γενικό τίτλο «Συνέχειες κι Ασυνέχειες στην Πρόσληψη Κλασικών Κειμένων» που διοργανώθηκε από το τμήμα Φιλολογίας (ερευνητική ομάδα «Jocasta Classical Reception») του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε συνεργασία με την NGO OCEAN συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDUCATHE+ στο πλαίσιο Erasmus+. 
Στις 13 και 14 Ιουλίου 2016 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσίασε στη σκηνή "Ν. Κούρκουλος" του Εθνικού Θεάτρου την τραγωδία "Πέρσες" του Αισχύλου σε μετάφραση Βασίλη Οικονόμου.
Το Μάϊο του 2017 παρουσίασε στην Αγγλία (Brighton Fringe Fest & Theatro Technis of London) με διθυραμβικές κριτικές υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ το θεατρικό εργο της Σοφίας Σταυρακάκη με τιτλο "Blindfold- The Night of the Hunt".

 

 

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO