ΒΡΑΒΕΙΑ "TONY": Η ΠΡΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

 

Τα φετινά βραβεία Tony, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, είχαν μια πρωτιά, που ανοίγει νέο δρόμο στα άτομα με δυσκολίες πρόσβασης και αναπηρίες.

 
 

Η 32χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός Άλι Στρόκερ είναι η πρώτη ηθοποιός σε αναπηρικό αμαξίδιο που συμμετείχε σε παράσταση στο Μπρόντγουεϊ,  η πρώτη, συνεπώς, που προτάθηκε ποτέ για βραβείο Tony, και από το βράδυ της Κυριακής η πρώτη που το κερδίζει.

 
 

Η Στρόκερ, γεννημένη το 1987, είχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο στην ηλικία των δύο ετών, που την άφησε παράλυτη. Σε ηλικία επτά ετών είδε για  πρώτη φορά παράσταση στο Μπρόντγουεϊ και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη σπούδασε, αποφοίτησε, συμμετείχε σε μικρές παραστάσεις και στο «The Glee Project» του Fox, πριν ανέβει στη σκηνή για την αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ «Οklahoma!».

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
 

«Ζούμε σε δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να είμαστε αληθινοί και να είμαστε σκληροί. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε παιδί με αναπηρία που βλέπει σήμερα την απονομή», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της για το Βραβείο Tony Β΄ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Oklahoma!».

 

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO