ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ Α.Με.Α (ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ)

 

Σε μια νέα καινοτόμο εφαρμογή, κατά την οποία άτομα με αναπηρία που θα έχουν εγγραφεί στη βάση δεδομένων, θα μπορούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., να ενημερώνουν αυτόματα (on-line) τις αρμόδιες Υπηρεσίες για άμεση προσέγγιση, απεγκλωβισμό και μεταφορά τους, προχωρά ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι -σύμφωνα με ειδικούς- η πρώτη που θα υλοποιηθεί σε χώρα της Ευρώπης και γίνεται μετά από υποβολή πρότασης προς τη Δημοτική Αρχή από τον δημοτικό υπάλληλο, Γεράσιμο Φεσσιάν.

Μάλιστα, για τη νέα εφαρμογή έγινε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μάη στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, όπου και αποφασίστηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της εφαρμογής. Κατά τη διάρκειά της ο Κ. Πελετίδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το σχεδιασμό της εξαιρετικής σημασίας για τους συνδημότες ΑμΕΑ ή ηλικιωμένους με περιορισμένη δραστηριότητα.

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr