ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ Ο ΒΟΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

 

Το γεγονός ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο ο Βόλος να γίνει προσβάσιμη πόλη για άτομα με αναπηρία τονίστηκε στο επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο από την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις με τον «Ιππόκαμπο», παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και εκπροσώπων φορέων.


Ο Χρήστος Τριαντόπουλος πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, τόνισε ότι το συμπόσιο είναι το πρώτο μιας σειράς εκδηλώσεων, που θα αφορούν πως ο Βόλος θα μπορέσει να γίνει μια προσβάσιμη για ανθρώπους με αναπηρία πόλη στην Ελλάδα.
«Είναι ένας στόχος που θέλουμε να θέσουμε με σειρά άλλων πολιτών και εκπροσώπων φορέων, για να το βάλουμε στην ατζέντα, ξεκινώντας να αλλάξουμε, ξεκινώντας από τη νοοτροπία, τις υποδομές και να κάνουμε το Βόλο μια φιλική προς τα άτομα με αναπηρία πόλη», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι ανέφικτο, αν συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις της πόλης και προσπαθήσουν γι’ αυτό. Όπως είπε ο πρόεδρος της Διαλόγου Σύνθεσις, πριν από λίγες μέρες ανακηρύχθηκε η ολλανδική πόλη Μπρέντα, μια πόλη 180.000 κατοίκων ως η πιο προσβάσιμη Ευρωπαϊκή πόλη για άτομα με αναπηρία. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Εβρέ της Γαλλίας και στην τρίτη θέση η πόλη Γκτινιάν της Πολωνίας, οπότε γιατί όχι και ο Βόλος, ανέφερε.

Ο Πέτρος Μπέλλος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», είπε ότι στόχος του συμποσίου είναι να γίνει ο Βόλος η πιο προσβάσιμη πόλη στην Ελλάδα. Όπως είπε, σε πρώτη φάση έχουμε αρκετούς εμπλεκόμενους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, που θα καταθέσουν τις πρώτες προτάσεις και με ανάλογες δράσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο και τους άλλους φορείς, θα γίνει προσπάθεια ο Βόλος να γίνει προσβάσιμη πόλη στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπέλλος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και πρόσθεσε ότι πρέπει να εστιάσουμε και στην προσωπική ευθύνη του καθένα, ώστε οι λίγες διευκολύνσεις να εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία.
Τέλος, ανέφερε ότι ο Βόλος σήμερα δεν είναι προσβάσιμη πόλη, όπως άλλωστε και οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις.
Στη διάρκεια του συμποσίου υπήρχε μετάφραση στη νοηματική γλώσσα.

 

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

All Items
Άρθρα
Εκδηλώσεις

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO