ΕΛΛΗΝΑΣ FOREST GUMP ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ Α.Με.Α

 

Ο μαραθωνοδρόμος Σωτήρης Σωτηρίου θα τρέξει 550 χιλιόμετρα από την Ακρόπολη έως τον Λευκό Πύργο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ

Το ξημέρωμα της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι διαφορετικό για τον μαραθωνοδρόμο και δρομέα μεγάλων αποστάσεων Σωτήρη Σωτηρίου, μιας και μόλις ο ήλιος ανατείλει στην Ακρόπολη της Αθήνας, ο ίδιος θα ξεκινήσει έναν από τους δυσκολότερους και ταυτόχρονα πιο συγκινητικούς αγώνες της ζωής του για έναν όμορφο σκοπό.

Ο αθλητής σε συνεργασία με την οργάνωση The GuGu team και τον δήμο Θεσσαλονίκης το τετραήμερο 5 έως 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα να τρέξει 550 χιλιόμετρα από την Ακρόπολη έως τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία στη χώρα μας.

Στη φανέλα του θα έχει το λογότυπο της Gugu Team, μιας ομάδας εκπαιδευτικών που μέσω του διαδικτύου προσπαθεί να αναδείξει έμπρακτα τα προβλήματα των ΑμεΑ στη χώρα μας.

«Ο Σωτήρης ήρθε και μας βρήκε από μόνος του και μας πρότεινε το συγκεριμένο εγχείρημα», αναφέρει στην Voria.gr ο Σωτήρης Αραμπατζής, ένας εκ των ιδρυτών της GuGu Team.

Όπως λέει ο ίδιος, τέτοιες ενέργειες είναι πολύ σημαντικές ώστε να γίνει γνωστός ο αγώνας που δίνουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες.

Ένας ατελείωτος μαραθώνιος

Ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του, καλείται να βγάλει μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Είναι μια έμπνευση που μου ήρθε γιατί η σκέψη μου είναι σε αυτά τα άτομα, τα οποία δεν θέλω να κατονομάζω ως ανάπηρους, είναι ισότιμοι άνθρωποι», αναφέρει στη Voria.gr ο Σωτήρης Σωτηρίου.

Όπως λέει μάλιστα, «εγώ θα κάνω μόνο μια προσπάθεια για να βγάλω τα 550 χιλιόμετρα και μετά τον τερματισμό θα ξεκουραστώ, τα παιδιά αυτά θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ισοτιμία και αξιοπρέπεια».

Η συγκεριμένη πρωτοβουλία μοιραία παραπέμπει στη σκηνή της ταινίας «Forrest Gump», όπου ο Τομ Χανκς επιδίδεται σε έναν ανηλεή υπερμαραθώνιο σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ. «Η διαφορά είναι πως εγώ θα είμαι ξυρισμένος», σχολιάζει χαριτολογώντας ο Σωτήρης Σωτηρίου.

Η διαδρομή του μαραθωνοδρόμου θα πραγματοποιηθεί μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με τις μεγάλες δυσκολίες να ξεκινούν από 250ο χιλιόμετρο.

Μαζί του θα βρίσκεται μια υποστηριστική ομάδα που θα του παρέχει ό,τι χρειαστεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ θα γίνουν τέσσερις ολιγόωρες στάσεις σε Καμένα Βούρλα, Λαμία, Λάρισα και Κατερίνη, όπου δύο φυσιοθεραπευτές θα πραγματοποιούν την αποθεραπεία του αθλητή ώστε να μπορεί να συνεχίσει.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η άφιξη του Σωτήρη Σωτηρίου που συνεχίζει την προετοιμασία για τον δύσκολο και μοναχικό αγώνα, θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου μπροστά στον Λευκό Πύργο.

 

 

ΠΗΓΗ: https://www.voria.gr

All Items
Εκδηλώσεις
Άρθρα

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO