ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΥΡΟΥ

Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου, όπως συνηθίζεται τα τέσσερα (4) τελευταία καλοκαίρια, μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» απόλαυσαν το μπάνιο τους, στην παραλία του Αναύρου, όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα Sea trac, έπειτα από συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία ανέλαβε και την μετακίνησή τους, διαθέτοντας το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Το σύστημα Sea trac αποτελεί μια πρωτοποριακή διάταξη που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους στην θάλασσα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, πρέπει να αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά σημεία σχεδιασμού στην διαμόρφωση, κάθε οργανωμένης παραλίας.

Τα καλοκαιρινά μπάνια προσφέρουν σε όλους χαρά, ψυχαγωγία αλλά και τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης. Ιδιαίτερα για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι ο ιδανικότερος τρόπος εκγύμνασης (η ευεργετική δράση του νερού βοηθά σε μεγάλο βαθμό), εφόσον όμως δεν επιβαρύνεται με τις δυσκολίες προσβασιμότητάς τους στις παραλίες.

Ήδη, όπου υπάρχουν οι ειδικοί διάδρομοι, ο ανάλογος εξοπλισμός αλλά κυρίως το μηχανοκίνητο Seatrac ( μια σπουδαία και καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών), τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρίες (σε όλες τις ηλικίες), μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες τοποθέτησης (κι ανάλογα η συντήρησή τους), σε όλες τις οργανωμένες παραλίες, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί αποτελεί δικαίωμα όλων των ατόμων που ανήκουν σε μια πολιτισμένη χώρα.

Αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να γίνουν οι παραλίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, καθώς η θάλασσα είναι κοινό αγαθό.

Η παραλία δεν πρέπει να είναι προνομιούχα περιοχή για κάποιους. Η θάλασσα είναι κοινό αγαθό και είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να την απολαμβάνει κατά τον τρόπο που δίνατε.

Αυτό σημαίνει πρακτικά και ουσιαστικά, ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη των παραλιών είτε είναι δήμοι, είτε είναι ξενοδοχεία που έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, θα πρέπει να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Τα μηχανήματα που τοποθετούνται τελευταία είναι ένας μηχανισμός εύχρηστος και σημαντικός.

Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φρόντισε για την έγκυρη τοποθέτηση του πρωτοποριακού συστήματος sea trac, και όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων, καθώς επίσης να την ευχαριστήσει και για την διάθεση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, για την μετακίνηση των μελών του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ»

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει την γενική εποπτεία και φροντίζει για την ασφαλή κολύμβηση των μελών μας.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, από το 2014, αποτελεί πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός των δράσεων του Σωματείου».

ΠΗΓΗ: http://volos.ert.gr/

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO