ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ"

 

 

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 11 Μαϊου 2019 και ώρα 18:00-20:30 στην πόλη του Βόλου στο εκθεσιακό κέντρο Λ. Αθηνών 25 ’’ την 2η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Τα Αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης». Όπως γνωρίζετε σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για τη βελτίωση των γνώσεων των ασθενών και των οικογενειών τους ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα ορισμένες από τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Επιπρόσθετος σκοπός των ενημερωτικών αυτών ημερίδων είναι η ταυτόχρονη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού αλλά και των επιστημόνων Υγείας για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση MSIF (MultipleSclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), η οποία έχει ορισθεί ως 30η ημέρα του Μαΐου, ώστε η Ομοσπονδία και τα μέλη της σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιούν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την νόσο. Την ιδιαίτερη αυτή ημέρα τιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά πλάκας, ενώνοντας τη φωνή της με τους περίπου 100 οργανισμούς για την Πολλαπλή Σκλήρυνση παγκοσμίως, που προωθούν την έρευνα, προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές υγείας, να βελτιώσουν την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες και να καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής των Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η διοργάνωση των ημερίδων όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο σύλλογος μας που στηρίζει όλους τους νομούς (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα) έχει ως κεντρικό θέμα της εκστρατείας για το 2019 ‘MyInvisibleMS’ (#MyInvisibleMS)«Η αόρατη Πολλαπλή Σκλήρυνση μου». Ο σκοπός είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα αόρατα συμπτώματα και αόρατες επιπτώσεις της Πολλαπλής Σκλήρυνση. Η φετινή ενημερωτική ημερίδα μας προγραμματίζεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας 30 Μαΐου για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Εν κατακλείδι, η ενημερωτική ημερίδα έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα και να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν για το συγκεκριμένο θέμα. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
Με εκτίμηση

το ΔΣ Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας