ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

 

Σημαντική και πρωτοποριακή εκδήλωση ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.
Και είναι η πρώτη φορά που σχολεία και σωματεία του αναπηρικού κινήματος θα βρεθούν στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν από κοινού τα θέματα που τους απασχολούν και να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «οι δύο Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας οργανώνουν ημερίδα ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα της κοινωνίας για τα θέματα αναπηρίας.

Η ημερίδα θα απευθύνεται στους διευθυντές όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί θα αποτελέσουν πυρήνες διάδοσης των αξιών του σεβασμού στην αναπηρία και γενικότερα στη διαφορετικότητα μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και διάχυσης των αρχών αυτών σε όλη την κοινωνία.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Επίσης θα υπάρξει καθηγητής του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα μιλήσει, ενώ ομιλίες θα εκφωνήσουν οι δύο διευθυντές από ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης έγκειται ότι θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές εκπρόσωποι εννιά ενεργών σωματείων αναπηρίας εκθέτοντας το καθένα τα προβλήματα και τα χαρακτηριστικά της κάθε είδους αναπηρίας, ενώ θα καταθέσουν και τα αιτήματά τους.
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Δευτεροβάθμιας ευρεία οργανωτική σύσκεψη των συμμετεχόντων φορέων από την οποία εστάλη το μήνυμα της ενότητας και της συνεργασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας με όλα τα σωματεία της αναπηρίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους τόσο εντός σχολείων όσο και στην κοινωνία.

Φωτό: Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Δευτεροβάθμιας ευρεία οργανωτική σύσκεψη των συμμετεχόντων φορέων

 

ΠΗΓΗ: https://e-thessalia.gr/

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 207/2009 Μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
( Ε.Σ.ΑμεΑ.) Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.ΑμεΑ. Θεσσαλίας) Μέλος Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ν. ΓΑΤΣΟΥ 68 – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ
Τ.Κ. 38333, ΒΟΛΟΣ

Τηλ.& Fax. 24210 44828
Κιντό: 6974 838 599

Email:
ippokampos.volos@yahoo.com

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ SOCIAL

VIDEO